Fietsvriendelijke straten

Pik-Me-Danny

Pik-Me-Danny wil fietsdiefstal in Antwerpse straten merkelijk terugdringen door het uittesten van de laatste technologie op dat vlak.

Fietsdiefstal is een groot probleem in Antwerpen. Uit studies blijkt dat een stad bij elke 4de gestolen fiets één fietser verliest, dat wil zeggen dat er per 4 gestolen fietsen één persoon stopt met fietsen. We willen een nieuw soort technologisch fietsslotsysteem uittesten in Antwerpen. Welke technologie is de beste keuze, wat zijn de pro’s en contra’s? LoRa Geolocation is op dit moment een ideale optie. In vergelijking met bestaande systemen is er via deze technologie geen GPS of Bluetooth verbinding nodig, waardoor de batterij van een fietschip meerdere jaren kan meegaan. In ons land maakt dit systeem gebruik van het mobiel netwerk van Proximus waardoor er geen extra infrastructuur voorzien moet worden, wat ook een groot voordeel is. Via een proof of concept zal Pik-Me-Danny deze keuze aan de realiteit toetsen.

Fietsdiefstal d.m.v. Geo-Tags ontraden en verminderen heeft volgende voordelen: Voor de inwoners van Antwerpen Minder fietsdiefstal in Antwerpen Meer zekerheid voor de mobiliteitskeuze Meer verplaatsingen op de fiets verbetert de gezondheid van de burger Verzekeringen tegen fietsdiefstal worden goedkoper Voor de Politie Goede trackingsystemen kunnen grotere (internationale) misdaad netwerken blootleggen Lokale administraties worden op termijn minder belast met de afwikkeling van diefstal problem

Opschaling

15000