Meer groen in de straten

Oogsten op Luchtbal

Wat is leuker en gezonder dan zelf fruitbomen planten, ze zien opgroeien in de buurt en ervaren hoe gezond en lekker het fruit is dat eraan groeit? Op Luchtbal is tussen de Langblokken of op het Tampicoplein zeker plaats voor een boomgaard. Ideaal ook om in te spelen of om verkoeling te zoeken tijdens warme zomerdagen.

Met een echte boomgaard van 10 à 20 fruitbomen op Luchtbal krijgen inwoners opnieuw de kans om te ontdekken dat lekker en gezond fruit zomaar in de buurt kan groeien. Men ontdekt ook het plezier van samen voor de bomen te zorgen. Tegelijk biedt het aan kinderen echte speelbomen en kan men schaduw vinden onder de bomen als het heet weer is. Van het planten van de boomgaard kan je een waar buurtevenement maken en jaarlijks krijgt de wijk de kans om op een oogstfeest het nieuwe fruit te vieren en elkaar beter te leren kennen.

De boomgaard op Luchtbal: - brengt meer groen - geeft de unieke ervaring van fruit zien groeien en het zelf kunnen oogsten - biedt kinderen bomen om in te kunnen klimmen - geeft schaduw op hete zomerdagen - is een kans om een plant-evenement en oogstfeesten te vieren waarop de bewoners samen kunnen komen

Dat het héél lang duurt voor het eerste fruit aan de bomen groeit. Goede keuze van fruit en bomen is dus belangrijk. Ook zorgen dat ze goed verzorgd worden. Daar is misschien samenwerking met de samen-tuinen van Luchtbal mogelijk.

5.000 EUR