Ondersteuning van het jeugdwerk

Dames voor Dames 2050

Een project van de dames van Linkeroever voor dames van Linkeroever. Een dag die staat voor het empowerment van de vrouw en waar ontmoeting tussen de doorsnee dames van Linkeroever en rolmodellen met een diverse achtergrond en met verschillende loopbanen centraal staan.

Linkeroever is een plaats waar de kloof tussen arm en rijk groot is. Het contrast tussen de sociale woningwijk en de andere wijken op Linkeroever is bijzonder groot. Gelukkig zijn er de laatste jaren verschillende organisaties bezig op linkeroever om deze cijfers te verbeteren. Tussen de nieuwe infra structuur en verschillende sportorganisaties is het bijna onmogelijk om je te vervelen of niet terug te vinden als jonge gast, niet waar ? Spijtig genoeg hebben we na een gesprek met de meisjes ondervonden dat deze groep tussen 13 en 20 jaar het gevoel hebben dat ze vaak vergeten worden. We zijn met hen dus samen gaan zitten om te brainstormen en om ons de vraag te stellen wat we nu kunnen doen? Het grootste deel van dag, als ze niet op school zijn, spenderen zij op hun telefoons waar men alles en iedereen kan volgen over heel de wereld. Via Instagram, twitter, YouTube, facebook,… noem maar op. Vaak volgen deze meisjes verschillende dames over heel de wereld die “het” hebben bereikt en het graag delen op hun sociale media. Deze dames zijn vandaag rolmodellen geworden voor “het doorsnee” meisje. De reden dat zij zo hard gevolgd en geapprecieerd worden is omdat zij een plek hebben kunnen maken in deze grote wereld die door mannen wordt “gestuurd”. Op soms een jonge leeftijd hebben zij geld/succes kunnen maken op basis van hun talenten. Er zijn ook rolmodellen die verstopt zijn en waarvan weinig meisjes afweten. Meisjes met een allochtone afkomst die op een jonge leeftijd zijn afgestudeerd als advocaat, dokter, ingenieur, boeken hebben geschreven, … Men zou denken dat je hiervoor tot in Amerika zou moeten gaan. Maar die rolmodellen die zij iedere dag volgen zijn soms slechts enkele kilometers verwijderd van hen. Idee is om een dag te organiseren waarop we rolmodellen en meisjes van Linkeroever samenbrengen. Deze dag zou de dag kunnen zijn waar ze voor een keer naar iets anders kunnen opkijken dan de hoge gebouwen in linkeroever.

Dit project is iets waar de dames van linkeroever zelf aan kunnen meewerken, wat op zich al een meerwaarde is. De reden dat we dit willen doen is omdat hun bezigheden volgend jaar binnen het jeugdhuis in het jaar verder zullen gaan dan gewoon een cake bakken of een film te kijken bijvoorbeeld. Dit is hoe het voorbereidend deel een meerwaarde kan brengen aan het hele jaar van deze dames. De grootste meerwaarde is dat ze hun eigen talenten/dromen/projecten kunnen laten zien aan rolmodellen die hen

De timing van het project Een tegenvallende opkomst van dames. Daarom betrekken we voldoende meisjes van bij de start.

TOTAAL 2.500 EUR: de kostprijs kan een verschil maken in hoe ver we willen gaan met dit project met andere woorden hoe meer budget, hoe meer (grote) namen we kunnen uitnodigen. Dit is dus waar het meeste geld naar toe zal gaan, het boeken van deze dames. Kosten van de catering en het verhuren van technisch materiaal zoals micro’s bijvoorbeeld horen ook bij de kostprijs.