Kunst in het openbaar domein

DasKrasDamseKunst

Het stimuleren van de verbeelding van kinderen, tieners en buurtbewoners  is de doelstelling van dit project. Om ideeën, meningen en gedachten over de veranderingen in de wijk Dam op een positieve manier zichtbaar te maken in de buurt wil men samen op een speelse, participatieve en artistieke manier acties opzetten.

Wekelijks komen de kinderen van Kras Dam samen om onder begeleiding van een jonge kunstenaar (in opdracht van Das Kunst) en een groepswerker van Kras Dam het project vorm te geven. De kinderen gaan in gesprek met volwassenen uit de wijk over de veranderingen in de wijk en vormen zo ideeën, meningen... voor een jeugdvriendelijke wijk. Onder begeleiding van Kras Dam en Das Kunst worden deze meningen, ideeën, gedachten... vastgelegd. In de projectperiode werken de kinderen en tieners onder de begeleiding van Kras Dam en Das Kunst aan de vormgeving, uitwerking van de ideeën, gedachten en meningen tot beeldende creaties in allerlei materialen ( film, grote constructie in de wijk, wandeltentoonstelling door de wijk,...) Op verschillende plekken in de buurt tonen we 3 keer de eindresultaten in aanwezigheid van ouders, buurtbewoners, beleidsmakers,...

Het geven van de stem van kinderen en tieners in een complexe materie. Ideeën, meningen en gedachten worden zichtbaar in de wijk. Interactie tussen de bewoners – jong én ouder - van de wijk.

Niet iedereen gehoord hebben

20.000 EUR